Kérje ajánlatunkat online, és 1 órán belül megküldjük Önnek a legjobb árainkat!
Nyitólap Hotel Laktanya emlékszoba meglátogatása

Laktanya emlékszoba meglátogatása

Az Alföld Gyöngye Hotel***superior és Konferencia Központ ma a pihenés és a kikapcsolódás helyszíne. Egykoron viszont ezekben az épületekben nem szállóvendégek, hanem katonák töltötték mindennapjaikat.

Az egykori laktanya helyszínén tartottak 2012. október 13-án emlékülést. Többen visszatekintettek az orosházi katonaság múltjára, majd elismeréseket adtak át a volt katonáknak és a támogatóknak. Az ülés után a ma szállodaként funkcionáló egykori legénységi épület falán avatták fel az emléktáblát. Előtte Licsicsányi István nyá. alezredes mondott beszédet, amiben felvillantotta az alakulat történelmét. Az emléktáblát Kiss Imre nyá. ezredes és Meggyesi Lászlóné leplezte le.

A Laktanya Emlékszoba 2012 évben került kialakításra a műszaki alakulat itt szolgálatot teljesítő katonáinak és dolgozóinak kezdeményezésére. Az MN 5581 Önálló Gépkezelő Kiképző Zászlóalj megalakulásának 50. évfordulója alkalmából rendezett bajtársi találkozón és ünnepségen nyílt meg, 2012.október 13-án.

Az emlékszoba a volt laktanya objektum területén létrehozott Alföld Gyöngye Hotel és Konferenciaközpont-ban kapott elhelyezést, a Konferenciaközpont földszintjén.

Az emlékszoba emléket állít a laktanyában 1938 és 1997 között működő katonai alakulatoknak. Ennek keretében tablókon feldolgozásra került a 18. és 46. Magyar Királyi Honvéd tábori tüzérosztály, a Magyar Néphadsereg 10.(101.) tüzér ezredének, valamint az MN 5581 műszaki alakulat és az Építőipari Gépszerelő-és Karbantartó Honvéd Szakközépiskola története, képekkel illusztrálva. Ezen kívül vitrinekben, és szabadon elhelyezve megtekinthetők az egyes alakulatok életéhez kapcsolódó különböző dokumentumok, emléktárgyak, korabeli szabályzatok , utasítások, tankönyvek, okmányok, a csapatok által használt tüzérségi , de főképp műszaki anyagok, felszerelések, gyakorló harcanyagok, makettok, személyi relikviák, kitüntetések és jelvények, egyenruhák, stb.

A tüzetes megtekintés 2-3 óra időráfordítást igényel, biztosított vezetés mellet! Hasznos időtöltést kívánunk!

A tábla avatás után a résztvevők visszamentek a konferenciaközpontba, aminek földszinti termében kapott helyet az emlékszoba. Ezt dr. Dancsó József polgármester, Zalai Mihály alpolgármester és Kiss Imre egykori parancsnok avatta fel. A kiállítás első ránézésre is alapos munka eredménye, részletekbe menően mutatja be fotókon, katonai tárgyakon keresztül az egykori műszaki honvédek mindennapjait.Szobafoglalás
Érkezés: *
Elutazás: *
Promóciós kód:
Akciók és csomagajánlatok
4 975 HUF / fő / 1 éj -től
Ingyenes fürdőbelépő
8 450 HUF / fő / 1 éj -től
19 900 HUF / fő / 1 éj -től
7 475 HUF / fő / 1 éj -től
8 975 HUF / fő / 1 éj -től
8 475 HUF / fő / 1 éj -től
Közösségi oldalak